A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Люботинський ліцей №2 Люботинської міської ради Харківської області

Новини

Дата: від до Скинути

Міжнародний день рідної мови!

Міжнародний день рідної мови Щороку 21 лютого починаючи з 2000 року увесь світ відзначає Міжнародний день рідної мови, або Міжнародний день материнської мови. Мова — це історія народу, його світогляд. Без своєї мови, своєї самобутньої культури немає народу. Знати, берегти рідну мову – обов’язок кожної людини. Здобувачи освіти нашого ліцею взяли участь у цікавих та пізнавальних заходах до Дня рідної мови. Учні 7-х класів позмагалися в мовознавчій вікторині “Хто кращий знавець солов’їної”. 6-ті класи підготували та захистили проєкти “Краса і багатство рідної мови”. Учні 8 класу зробили багатогранне сонечко “Чому я розмовляю українською…”.

18:10 23.02.2024

7 лютого - День читання уголос!

7 лютого - День читання уголос! Щорічно у першу середу лютого світ відзначає цікаве й доволі молоде свято – Всесвітній день читання вголос. Цю подію започаткував міжнародний освітній проєкт «LitWorld» у 2010 році. У 2024 році Всесвітній день читання вголос відзначається 7лютого. Ця подія має за мету заохочення людства, а найбільше – молодого покоління, до читання книг. Крім того, свято надихає до спілкування та обговорення прочитаного з родиною та друзями. Для святкування достатньо обрати цікаву книжку й знайти слухачів. У соціальних мережах проходить челендж, присвячений заходу. Учні другого класу нашого ліцею приєдналися до цієї чудової ідеї і подарували своїм друзям радість спілкування з книгою. Читання — це не тільки прекрасний спосіб проведення дозвілля, а й чудовий спосіб підвищити рівень інтелекту, покращити пам’ять та розвинути гнучкість мислення.

09:37 12.02.2024

Тиждень безпечного інтернету!

Цей тиждень розпочався із заходів, спрямованих на безпечне користування здобувачами освіти інтернету. Саме з цією метою педагоги ліцею впродовж тижня проводили різноманітні заходи та тренінги. Проблема безпеки в Інтернеті актуальна, й говорити про неї треба не лише один раз на рік, а постійно.

09:36 12.02.2024

Акція "Від серця нашим захисникам"!

Добро і милосердя – це два крила, на яких тримається людство, тому школярі нашого закладу всіляко намагаються підтримувати бійців.  Учні долучились до волонтерської акції "Від серця нашим захисникам", надіславши вітальні листівки у військовий шпиталь. Цього разу у своїх малюнках діти зобразили пейзажі і визначні місця України, використовуючи патріотичні жовто-сині кольори.

10:03 07.02.2024

6 лютого - День безпечного інтернету!

6 лютого у світі відзначається День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) під гаслом “Разом для найкращого Інтернету”. Метою цього дня є поширення знань про безпечне та відповідальне використання цифрових технологій для дітей та молоді.  Більш того, це запрошення для всіх до поважливого онлайнового спілкування задля забезпечення найкращого цифрового досвіду. Сьогодні у школі було проведено ряд заходів для учнів з метою поглиблення їх знань про безпечний Інтернет. Молодші школярі подивилися мультфільми про безпечне користування Інтернетом: «Нові корисні підказки. Увага! Інтернет!», «Безпечний Інтернет. Найжахливіший тиждень Петрика», дізналися більше про Інтернет-культуру, пригадати правила Інтернет спілкування та дали обіцянки їх дотримуватись, а також познайомилися з цікавими, а головне, безпечними Інтернет-ресурсами.. Для учнів 7 класів  проводилися відео-уроки на тему: «Інтернет - користь чи прихована небезпека» з метою ознайомлення учнів з правилами поведінки в Інтернеті. Учні охоче обговорювали віртуальні загрози, які можуть завдати шкоди в реальному житті.

13:30 06.02.2024

2 лютого - День бабака!

Щороку 2 лютого відзначаємо День бабака. Згідно з повір’ям,  цей звір пророкує, якою буде майбутня весна. За прогнозами  синоптика-гризуна спостерігає  увесь світ, але мало хто знає як і коли з’явилося це свято.

11:29 02.02.2024

29 січня Україна відзначає День пам’яті Героїв Крут.

29 січня Україна відзначає День пам’яті Героїв Крут. Цього дня ми віддаємо шану стійкості та мужності молодих хлопців, які так само, як і сьогоднішні захисники України, стали на захист української держави та зупинили нападника. Ця подія стала символом патріотизму та героїчної боротьби за Батьківщину – за Україну!

12:10 30.01.2024

Увага конкурс!

ТОВ «Редакція журналу «Охорона праці» та Федерація профспілок України оголошують про проведення XIII Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей – 2024» до Всесвітнього дня охорони праці, який щорічно відзначається 28 квітня.

12:08 30.01.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень