A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Люботинський ліцей №2 Люботинської міської ради Харківської області

Новини

Дата: від до Скинути

29 січня – День пам’яті Героїв Крут!

29 січня – День пам’яті Героїв Крут – важлива подія в історії державотворення України. Гортаючи сторінки історії нашої Батьківщини, починаєш розуміти , наскільки багатостраждальним та тернистим шляхом вона пройшла при збереженні своєї державності та здобутті незалежності. 26 січня у нашому ліцеї пройшов виховний захід присвячений до Дня пам’яті Героїв Крут "І героїзм, і трагедія під Крутами". Педагог-організатор  Курова К.В. провела невеличкий історичний екскурс у далекий січень 1918 року, коли й відбулися ці страшні, криваві й болючі для українців події. Бібліотекар закладу Сущинська А.Л. підготувала виставку літератури, яка присвячена визвольним подіям та героям битви під Крутами « 29 січня – день пам’яті Крут». Цей День назавжди залишиться світлим в нашій пам’яті. День подвигу та прикладу для майбутніх і нинішніх поколінь. День надії і любові до своєї вітчизни. День пам’яті Героїв Крут.

10:29 29.01.2024

Вітаємо вчителя географії, Манько О.В. з успішним проходженням І туру всеукраїнського конкурсу "Учитель року - 2024" і виходом у фінал.

Відділ освіти Люботинської міської ради вітає Оксану Віталіївну МАНЬКО, вчителя географії Люботинського ліцею N 2, з успішним проходженням І туру всеукраїнського конкурсу "Учитель року - 2024" і виходом у фінал. І етап Конкурсу передбачав випробування «Практична робота» та «Тестування». Попереду на учасницю чекають випробування "Майстерка", "Дослідження" та "Урок".  Шановна Оксано Віталіївно бажаємо успіху і витримки у фіналі Конкурсу!🫶  

22:50 23.01.2024

22 січня - День Соборності України!

22 січня ми відзначаємо одне із знакових свят української держави - День Соборності України. 22 січня ми святкуємо День Соборності України - день, що символізує нашу єдність. Нехай кожен з нас збереже силу духу, бадьорість та оптимізм. Нехай у кожній родині буде мир і спокій, любов і взаєморозуміння. Віримо в майбутнє рідної країни!

10:32 22.01.2024

17 січня Всесвітній День дітей-винахідників

Щороку 17 січня в усьому світі відзначається День дитячих винаходів.. Прагнення винаходити – це природний стан усіх дітей. Діти – великі творці та вигадники.  Датою свята обрано день народження вченого, винахідника, політичного діяча США Бенджаміна Франкліна. Він вважав винахідництво одним з видів державної діяльності. Першим винаходом Бенджаміна Франкліна (тоді його звали ще просто Бен) стали ласти. Майбутній політик, якому на той момент ледь виповнилося 12 років, змайстрував їх з дерев'яних дощечок. Ці ласти, закріплені на руках, дозволяли юному Франкліну розвивати таку швидкість у воді, що він миттєво став кумиром хлопчаків чи не всього Бостона. Після фурору з дерев'яними ластами Франклін експериментував уже не перестаючи. Він увів позначення електрично заряджених станів «+» та «-», довів електричну природу блискавки, у 1752 році запропонував проект громовідводу, уперше застосував електричну іскру для вибуху пороху, отримав патент на конструкцію крісла-качалки.

12:38 20.01.2024

"Позитив та негатив спілкування у чаті"

Чому краще насолоджуватися реальним спілкуванням з друзями і колегами, а не віртуальним? Чим же небезпечні Facebook, Instagram, Viber або Twitter ? Саме ці питання обговорили учні нашого закладу під час годин спілкування «Позитив та негатив спілкування у чаті».

09:37 19.01.2024

І етап першого туру всеукраїнського конкурсу "Учитель року -2024"

Стартував І (відбірковий) етап першого (обласного) туру всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2024». Від Люботинської міської територіальної громади до участі у Конкурсі у номінації «Географія» зареєструвалися  Віннік М.С., учитель географії Люботинської гімназії № 1 та Манько О.В., учитель географії Люботинського ліцею № 2.  17 січня 2024 року конкурсанти упродовж 3-х годин  із відеофіксацією в Zoom виконували завдання випробувань: «Тестування» (комп’ютерне тестування  в Google Formes, що передбачає 28 тестових завдань на знання предмета й методики його викладання) та «Практична робота» ( підбір картографічного та іншого інформаційного матеріалу за темою та розробка практичної роботи). Пишаємося нашими  колегами та бажаємо успішно подолати усі випробування Конкурсу!

09:14 19.01.2024

Увага! Оголошується конкурс!

Умови проведення Міського дитячого конкурсу читців «Вічне слово Кобзаря», присвяченого творчості Т.Г. Шевченка. Організатори конкурсу: - Відділ культури молоді та спорту ЛМР ХО; - КЗ «Люботинський міський будинок культури ЛМР ХО». Умови проведення: - Конкурс проводиться дистанційно; - У конкурсі беруть участь діти Люботинської міської територіальної громади; -  Заявки приймаються дистанційно у Гугл-формі до 18 лютого 2024 року. Конкурс проводиться у трьох вікових категоріях: - 1 категорія - віком від 6 до 9 років включно; - 2 категорія  - віком від 10 до 13 років включно; - 3 категорія  - віком від 14 до 17 років включно. - На конкурс учасники готують один вірш або уривок з поезії Т.Г. Шевченка; - Учасники надсилають відео свого виступу. У назві файлу потрібно вказати Ім’я, прізвище, вік учасника (приклад – Гаррі Поттер, 12 років). На відео повинен бути учасник який читає вірш  з якісним звуком без стороннього шуму. Відео повинно бути якісне, чітке, з гарним освітленням. Посилання на заявку: https://docs.google.com/forms/d/1BpMw9EzALK9sGEy8Knnpq_IfJQ2PpLygE__uGegVMuA/viewform?edit_requested=true Критерії оцінювання: - Виступи учасників конкурсу оцінюються журі за 10-бальною системою; - Склад журі визначається організаторами конкурсу. При виконанні творів враховуються: - повнота та виразність розкриття теми твору; - сценічність (пластика, костюм, культура виконання); - дикція; - відповідність репертуару віковим особливостям виконавців; - майстерність та самобутність виконання. Нагородження учасників: - Усі учасники нагороджуються Дипломом учасника конкурсу та заохочувальними подарунками; - У кожній віковій категорії журі обирає переможців та призерів (І, ІІ, ІІІ місце); -  Дозволяється дублювання або не присудження призових місць; -  Про час та місце отримання подарунків організатори повідомляють учасників додатково. - Результати конкурсу будуть опубліковані до 28 лютого на сторінці Фейсбук КЗ «Люботинський міський будинок культури ЛМР ХО» : https://www.facebook.com/groups/lmbk92a/ - Демонстрація виступів учасників відбудеться на каналі YouTube КЗ «Люботинський міський будинок культури ЛМР ХО»:  https://www.youtube.com/channel/UCyts19IwR2njg2mMpD2HGTw Тел. для довідок - 096-177-62-15 (Лілія Саєнко)  

09:08 19.01.2024

Поезія заради миру!

Дитячий Фонд ООН (ЮНІСЕФ) запрошує дітей та молодь взяти участь у міжнародному конкурсі поезії та написати вірш на тему миру і мрій про мирне життя.

09:19 17.01.2024

Епідсезон ГРВІ, грипу та COVID-19.

За перших ознак захворювання необхідно звернутися до сімейного лікаря, не вдаватися до самолікування, а під час хвороби подбати про безпеку рідних та колег (залишатися вдома, використовувати індивідуальний посуд).

23:35 16.01.2024

VI Всеукраїнський конкурс есе учнівської та студентської молоді «Мій Шевченко»

Конкурс триватиме з 04 січня до 09 березня 2024 року. До розгляду в Конкурсі приймаються есе учнів 5-11 класів закладів загальної середньої освіти, здобувачів фахової передвищої освіти, здобувачів професійної (професійно-технічної) освіти, здобувачів вищої освіти.

13:43 16.01.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень