A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Люботинський ліцей №2 Люботинської міської ради Харківської області

Новини

Дата: від до Скинути

17 вересня - 160 років від дня народження Михайла Коцюбинського, українського письменника.

17 вересня - 160 років від дня народження Михайла Коцюбинського, українського письменника. Михайло Коцюбинський - один із найоригінальніших українських письменників, який вивів свою творчість на новий європейський рівень, збагативши її різними напрямами.В українську літературу ввійшов як майстер психологічної прози.Вершинами його художнього стилю критики називають повісті "Тіні забутих предків", "Що записано в книгу життя" та інш. Мовна практика М.Коцюбинського  є одним із яскравих прикладів широкого підходу до розвитку літературної мови. Вчитель української мови та літератури Людмила Нечипоренко  підготувала та провела позаурочний захід "Дорогою ціною" для учнів 11 класу, присвячений життю та творчості М.М.Коцюбинського. Учні дослідили творчість письменника, а також залюбки помандрували  стежками життя письменника за допомогою віртуальної екскурсії.

13:42 18.09.2024

160 років з дня народження Павла Грабовського - поета і борця за Україну

160 років з дня народження Павла Грабовського - поета і борця за Україну 11 вересня 2024 року виповнюється 160 років з дня народження Павла Грабовського – видатного українського поета, публіциста та перекладача. Грабовський був одним із тих, хто своїм словом пробуджував національну свідомість і дух українського народу в умовах жорстких обмежень та переслідувань. Його поезія пройнята любов'ю до рідного краю, прагненням до справедливості та свободолюбства. Незважаючи на важкі життєві обставини, заслання та репресії, Грабовський залишив по собі значну літературну спадщину. Його твори перекладалися різними мовами, а сам він активно займався перекладами світової літератури українською. Павло Грабовський є прикладом стійкості, патріотизму та любові до своєї землі. Вшановуючи його пам'ять, ми зберігаємо не тільки культурну спадщину нашої країни, а й важливі уроки для наступних поколінь.

14:05 16.09.2024

14 вересня - День фізичної культури і спорту України!

14 вересня - День фізичної культури і спорту України! Свято День фізичної культури і спорту в Україні відзначається в другу суботу вересня. Офіційно засновано в 1994 році. Це свято здорового способу життя і радості, що виникає при використанні корисної фізичної діяльності. Усі працівникі Люботинського ліцею №2 залюбки долучилися до свята та взяли участь у спортивній руханці "Спорт  - це здорово"! Бажаємо всім успіхів і сподіваємося, що фізкультура і спорт стануть вашими постійними союзниками та будуть приносити щиру радість.

13:37 16.09.2024

10 вересня 2024 року виповнилося 130 років від дня народження О. Довженка – талановитого письменника, українського кінорежисера, художника, публіциста, класика світового кінематографа. 

10 вересня 2024 року виповнилося 130 років від дня народження О. Довженка – талановитого письменника, українського кінорежисера, художника, публіциста, класика світового кінематографа.  З метою вшанування пам’яті митця, вивчення та популяризації його спадщини, вчителем української мови та літератури Гаховою Ю.О була проведена інформаційно-пізнавальна хвилинка з учнями 6 та  8-А класів. У 9 класі було організовано перегляд відеофільму «Олександр Довженко: у вихорі життя». Ми горді усвідомлювати, що є земляками геніального письменника-кіномитця.

14:49 13.09.2024

8 вересня - Міжнародний день грамотності

Міжнародний день грамотності – свято, що відзначається щорічно 8 вересня та символізує досягнення усього людства. Міжнародний день грамотності - один з міжнародних днів, що відзначаються в системі Організації Об’єднаних Націй 8 вересня. Грамотність - свято для людства, яке досягло вражаючого прогресу в цій галузі, довівши кількість грамотних людей у світі до чотирьох мільярдів. Однак грамотність для всіх - дітей, молоді та дорослих - ще не до кінця досягнута мета. Боротьба з неписьменністю як і раніше залишається завданням величезного масштабу і складності. Незважаючи на помітні успіхи багатьох країн, більше 860 мільйонів дорослих залишаються неписьменними, а більше 100 мільйонів дітей не ходять до школи. Інформаційну хвилинку "8 вересня - Міжнародний день грамотності" підготували  та провели учні 9 класу нашого ліцею.

14:37 11.09.2024

6 вересня - міжнародний День читання книг!

6 вересня - міжнародний День читання книг! Цей день закликає людей читати книжки та поширювати любов до читання. Мета цього дня - спонукати людей більше читати та сприяти формуванню культури читання. Кожна книга має значення. Читання знижує стрес на 68 відсотків. Читаючи всього 20 хвилин на день, ви зможете прочитати 1,8 мільйона слів за рік. При середньому значенні 500 слів на сторінку це означає, що за рік ви прочитаєте 3 600 сторінок. Це 12 книг по 300 сторінок кожна. Читання - це найшвидший спосіб поповнення словникового запасу. Молодші учні нашого ліцею долучилися до цього свята та поділилися світлиною зі своєю улюбленою книгою.

19:04 09.09.2024

5 вересня- Міжнародний день благодійності!

5 вересня- Міжнародний день благодійності! На 58-му пленарному засіданні Генеральної Асамблеї ООН (резолюція від 17.12.2012 № 67/105) було проголошено про заснування Міжнародного дня благодійності 5 вересня – у день вшанування пам’яті матері Терези, яка за свою благодійну діяльність отримала в 1979 році Нобелівську премію миру за внесок у боротьбу з бідністю .  Мета цього свята – привернути увагу до проблем людей, пов’язаних із бідністю та гуманітарними кризами, нагадати про важливість благодійності та волонтерської діяльності. У Програмі сталого розвитку до 2030 року, ухваленій ООН у 2015 році, акцентовано на виключній ролі благодійності у вирішенні основної глобальної проблеми людства – подолання бідності. Наразі благодійність стала важливою частиною життя багатьох українців – допомагає долати агресора та наближати перемогу.

10:41 06.09.2024

Перший урок "Перемогає той, хто пам'ятає"!

Перший урок у новому навчальному році присвячено  вшануванню пам’яті захисників і захисниць України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави. У нинішній війні ми платимо надзвичайно велику ціну. Безперечно, це не єдиний день у році, коли згадуються полеглі та віддається їм шана. Але це особливий день, нагода для всього суспільства зосередитися на вдячності та пошануванні, зробити все можливе, аби пам’ять про героїв була збережена та зміцнена на багато поколінь вперед. Тому що перемоги здобуває лише той, хто пам’ятає – vincit qui meminit»

10:05 03.09.2024

Шановні учні, педагоги та батьки! Щиро вітаємо вас із прекрасним святом вересня - з Днем знань.

Шановні учні, педагоги та батьки! Щиро вітаємо вас із прекрасним святом вересня - з Днем знань. Хочемо побажати Вам успіхів у процесі опанування нового, удачі, бадьорості та здоров'я, справжньої дружби та радості відкриттів. Нехай цей рік почнеться вдало і проходить успішно, нехай кожен день знаменується нехай навіть і маленькою, але перемогою, нехай отримані знання і навички відкривають перед тобою нові двері до мрій, інтересів і рекордів.

15:51 02.09.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень