A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Люботинський ліцей №2 Люботинської міської ради Харківської області

Чому паперові книги краще електронних

Дата: 06.03.2024 13:57
Кількість переглядів: 40

У сучасному світі інноваційні технології, техніка все сильніше витісняють предмети, якими користувалися раніше. Наприклад, листи, написані від руки, стаціонарні телефони, навіть друковані газети з наявністю інтернет-версій втрачають свою актуальність.

Ось ризик зникнення дійшов і до книг. З появою планшетів, електронних книг, пам'ять яких може вмістити тисячі книг, і які не так дорого коштують, паперові книги відходять на другий план. Але люди, які залишаються їм вірними, приводять досить вагомі аргументи на захист саме паперових книг. Які? Читайте нижче!

Відчуття, які дарує паперова книга - прекрасні.

Можливість тримати її в руках, чути шурхіт перегортає сторінки, знаходити помітки в узятій в бібліотеці або у подруги книги. Це дійсно приємно - усвідомлювати, що у книги, яку ви тримаєте в руках, є історія.

Книгу приємно дарувати і отримувати в подарунок.

Усім відома приказка «Книга - кращий подарунок». Хтось з іронією її сприймає, а для любителів читати - це дійсно так. Подарувати можна художню книгу, керівництво, наприклад, по фотографії, якщо ваш близька людина вирішив зайнятися цим ремеслом, або ж колекційне видання, якщо у приймаючого подарунок є улюблений автор або книга. Для багатьох книга - дійсно найбільш бажаний подарунок.

З книгами легше вчитися.

Наприклад, ви можете відкрити, розкласти на столі кілька книг разом, робити в них необхідні позначки, виділяти важливе, залишати закладки на потрібних сторінках, повертатися, з легкістю знаходити те, що вам необхідно за змістом. Одночасно у вас на очах знаходиться кілька книг, з якими ви працюєте. Чи так зручно це робити з ґаджетом?

Паперові книги можна колекціонувати.

Класифікувати колекцію можна різноманітними способами. Наприклад, збирати колекцію творів класиків або ж купувати одну улюблену книгу в країнах, в які ви подорожували - привозити видання різними мовами. Можна колекціонувати подарункові видання. А можна просто складати бібліотеку з прочитаних вами книг. Це приємно - бачити, як поповнюється книжкова поличка. Електронна книга не надає такої можливості. Адже колекціонувати файли - це не найцікавіший варіант.

Книги приємно купувати. Скачати книгу або заплатити гроші за електронний варіант - це пара кліків. А як же похід в магазин? Можливість взяти з книжкової полиці вподобану книгу, переглянути її, купити. До того ж ви її гарантовано прочитаєте, раз заплатили за неї гроші. Чого не можна сказати однозначно про викачаних файлах.

Зрештою, образ, який створює книга. Погодьтеся, коли ви бачите людину з книгою, відразу представляється, що він освічена, інтелектуал.

Як бачите, книги ще рано забувати. Зовсім не дивно, якщо мода на них скоро спалахне, як недавно вона спалахнула на різні «читалки» - електронні книги.

 

Автор: Вікторія Калініченко http://womanway.com.ua/

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень