A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Люботинський ліцей №2 Люботинської міської ради Харківської області

Всеукраїнський День відповідальності людини – державне свято України, яке відзначають 19 жовтня у день народження Богдана Гаврилишина, автора «Декларації відповідальності людини».

Дата: 21.10.2024 13:50
Кількість переглядів: 7

Відповідальність – крок до успіху

Всеукраїнський День відповідальності людини – державне свято України, яке відзначають 19 жовтня у день народження Богдана Гаврилишина, автора «Декларації відповідальності людини».

Метою відзначення є якісне перетворення українського суспільства у контексті розуміння та підвищення рівня відповідальності, а також вшанування пам‘яті великого українця.

Богдан Гаврилишин – український, канадський, швейцарський економіст, громадський діяч , працюючи на світовому рівні як член Наглядової ради Міжнародної академії мистецтв та наук , ще на початку 2010-их дійшов висновку, що однією з передумов виконання Загальної декларації прав людини ,прийнятої Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році, є усвідомлення та прийняття кожним членом суспільства також й індивідуальної відповідальності на всіх рівнях. У 2014 р. професор створив змістовний та лаконічний документ – «Декларацію відповідальності людини», у 15 пунктах якої відобразив різні рівні відповідальності на рівні країни та світу.

Тому наш навчальний заклад також приєднався до відзначення Дня відповідальності людини.

Вчитель історії та класний керівник 10 класу, ОстроверхТ.М, провела виховну годину «Відповідальність – крок до успіху.» , на якій учні дізналися про великого українця, візіонера,відомого економіста та мецената Богдана Гаврилишина. Також ознайомились та обговорили 15 пунктів «Декларації….», діти дійшли висновку ,що їм потрібно :

  • бути чесними,

  • розвивати свої здібності,

  • ставитись до інших так ,якби хотіли б, щоб ставилися до тебе,

  • ставитися до батьків з любов’ю та повагою, за потреби допомагати їм,

  • економно та розумно використовувати всі ресурси, залишити навколишнє середовище у кращому стані, ніж отримали,

  • бути законослухняними та толерантними та ставитися з повагою до всіх рас, етнічних груп, релігій, мов, звичаїв;

  • вивчати різні мови та хоча б базові речі про інші цивілізації.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень